Shenet

Växter Råvaror Recept Referens Sök Forum Kontakt Hem

Råvaror A-Ö


Välkommen till drygt 500 råvaror och ingredienser i hudvård. De flesta både kan och vill man få tag på själv.
• Börja från en växt och se vilka råvaror som kommer från den
• eller från ett recept och se vad som krävs.
Råvaror för burken
Emulgerande
Förtjockande
Konserverande
Färgande
Lösande
Råvaror för huden
Hudläkande
Hårvårdande
Klådstillande
Rengörande

We dont sell, we tell!
Vikt och volym  •  E-nummerlistan   •  INCI-namn
Hudreaktioner   •  Giftighet   •  Graviditet

 
A Absoluter
Agar-agarpulver
Aldehyder
Alginat
Alkannarött
Alkohol
Alkoholer
Allantoin
Aloegelé
Aloevedsessens
Aluminiumoxid
Alun
Ambra
Ambratinktur
Ambretteessens
Ammoniak
Amyrisessens
Anetol
Angelikaessens
Angelikainfusion
Angelikatinktur
Anisaldehyd
Anisessens
Anistinktur
Apelsinessens
Apelsinblomsessens
Aprikoskärnmjöl
Aprikoskärnolja
Arakidonsyra
Arnikaessens

Arnikaolja
Arnikatinktur
Aromatiska vatten
Arrowmjöl
Asafoetidaessens
Askorbinsyra
Asklut
A-vitamin
A-vitaminsyra
Avokadoolja

B Backtimjanessens
Backtimjaninfusion
Backtimjantinktur
Balsamtinktur
Balsum
Basilikaessens
Basilikaessens, tulsi
Basilikainfusion
Bayessens
Behenolja
Bensaldehyd
Bensylalkohol
Bensylbensoat
Bensoeharts
Bensoesyra
Bensoetinktur
Benzoinresinoid
Bergamottessens
Betakaroten
BHA och BHT
Bisabolol
Betain
Bittermandelessens
Bivax
Björklövsdekokt
Björklövsessens
Björklövsinfusion
Björklövstinktur
Björksav
Blyvitt
Bockhornsklöverinfusion
Bomullsfröolja
Borax
Bornekamferl
Borneol
Borsyra
Brännässledekokt
Brännässleolja
Brännässletinktur
Bävergäll
C

Canangaessens
Candelillavax
Capric
Caprylic/Capric triglyceride
Cassiaessens
Cassie absolut
Cederträessens, Atlas
Cederträessens, Libanon
Cedertäessens, Virginia
Cedratessens

Ceresin
Cetearylglykos
Cetrimonium Chloride
Cetylalkohol
Cetylstearylalkohol
Chamazulen
Citral
Citronessens
Citronellaessens
Citronellal

Citronellol
Citrongräsessens
Citronmelissessens
Citronmelissessens,
   indisk
Citronmelissinfusion
Citronmelisstinktur
Citronmyntaessens
Citronsyra
Citronverbenaessens

Citrusdekokt
Citrussaft
Citrustinktur
Cocoamider
Concrèter
Copaivabalsam
Copaivaessens
CPA
Cypressessens
D Dekokter
Destillerade oljor
Doftgrupper
Dragantpulver
Dragonessens
Druvkärnolja
D-vitamin
E Ekbarksdekokt
Ekmosseresinoid
Eksemmedel
Elemiessens
Elemiharts
Emulgeringsmedel

Enbarrsessens
Enbärsdekokt
Enbärsessens
Enbärsolja
Enbärstinktur
E-nummer

Epsomsalt
Estrar
Eteriska oljor
Eternellessens
Etylvanillin
Eugenol

Eukalyptol
Eukalyptusessens
Eukalyptusessens, citron
Eukalyptusessens, pepparmynta
Extrakt
E-vitamin

F Farnesol
Fenol
Fenoler
Fett
Fettsyror
Fettsyror, enkelomättade

Fettsyror, fleromättade
Fettsyror, mättade
Flytande storax
Flytande storaxresinoid
Fläderblomsessens
Fläderblomsinfusion
Fläderblomstinktur

Formaldehyd
Frangipani absolut
Frankincenseessens
Frankincenseharts
Fänkålsessens
Fänkålsinfusion
Fänkålsolja

Fänkålstinktur
Färgämnen
Färgade vätskor
Färgade fetter
Färgade pulver
Förtjockningsmedel

G Galbanumessens
Galläppletinktur
Garvsyra
Gelatin
Geraniol
Geraniumessens
Geranylacetat
Glycerin
Glyceriter
Glycerylstearat
Granbarrsessens
Grapefruktkärnextrakt
Grapefruktsessens
Grönmyntaessens
Guarmjöl
Gullvivedekokt
Gummi arabicum
Gurktinktur
Gurksaft
Gurkörtsolja
Gurkörtstinktur
H Hampolja
Hartser
Hartstinktur
Hasselnötsolja
Havredekokt
Havremjöl
Heliotropin
Hennapulver
Hobladsessens
Honung

Hudläkande ämnen
Hyacint absolut
Hårvårdande ämnen

I Indigoblått
Infusioner
Ingefäraessens
Ingefäragräsessens
Ingefäraolja
Irisrot
Irisrot absolut
Isolat
Isopessens

Isopropylalkohol
Isopropylmyristat
Ister

J Japanvax
Jasmin absolut
Johannesörtsinfusion
Johannesörtsolja
Johannesörtstinktur

Jojobaolja
Jojobasmör

Jordnötsolja
Juldofter
K

Kajeputessens
Kakaosmör
Kalciumkarbonat
Kalciumstearat
Kalmusrotsessens
Kaliumhydroxid
Kaliumsorbat
Kamfer
Kamfer borneo
Kamferessens
Kamferolja
Kamfertinktur
Kamomillessens, blå

Kamomillessens, marockansk
Kamomillessens, romersk
Kamomillextrakt
Kamomillinfusion
Kamomillolja
Kanelaldehyd
Kanelalkohol
Kanelessens
Kaneltinktur
Kaolinlera
Kaprifol absolut
Karbamid
Kardborrotsdekokt
Kardborrotsolja

Kardborrotstinktur
Kardemummaessens
Karminrött
Karnaubavax
Karragen
Karvon
Kathon CG
Kaustiksoda
Ketoner
Kiseldioxid
Kiselgelé
Kiselgur
Klorofyll
Klådstillande ämnen
Kokosfett

Kol
Kolofonium
Konserveringsmedel
Korianderessens
Krapprött
Kryddnejlikeessens
Kryddnejliketinktur
Kryddpepparessens
Kumariner
Kumminessens
Kumminolja
Kummintinktur
Kungsmyntaessens
Kåda

L Labdanum absolut
Labdanumessens
Lagerbladsessens
Lagerbäsessens
Lanolin
Laureth-4
Lavandinessens

Lavendelessens
Lavendelinfusion
Lavendelolja
Lavendeltinktur
Lecitin
Leror

Liquidambarharts
Limeessens
Limonen
Linalol
Linaloeessens
Linalylacetat

Lindblom absolut
Lindblomsinfusion
Lindblomstinktur
Linfröolja
Liquidambaressens
Lösningsmedel

M Macerat
Magnesiumkarbonat
Magnesiumoxid
Magnesiumstearat
Majsolja
Makadamiolja
Malörtsessens
Malörtstinktur
Mandarinessens
Mandelkli
Mandelmjöl
Mandelolja
MF-fett
Mentol

Metylsalicylat
Mjölksyra
Montanvax
Moringaolja
Morotsextrakt
Morotsfröessens
Morotsolja
Muskatellsalviaessens

Muskotessens
Myrraessens
Myrraharts
Myrratinktur
Mysk och mysktinktur
Mysk, syntetisk
Myskmadratinktur

N Nardessens
Natriumbensoat
Natriumbikarbonat
Natriumhydroxid
Natriumlaurylsulfat
Natriumstearat
Natriumstearoyllaktylat
Nattljusolja
Nejlika absolut
Neroliessens
Nyponfröolja
Nyponinfusion
O Olivolja
Olivåterfettning
Oljor
Opopanaxresinoid
Orangeblom absolut
Orangeblomsvatten
Oreganoessens
P PABA
Palmarosaessens
Palmkärnfett
Palmolja
Pantoten
Papain
Parabener
Paraffin
Patchouliessens
Pektin
Pennyroyalessens
Pepparmyntsessens
Pepparmyntsinfusion
Pepparmyntstinktur
Persikokärnolja
Persiljeessens
Perubalsam
Perubalsamresinoid
Petitgrainessens
Pomada
Pomeransessens
Pomeranstinktur
Pottaska
Propolis
Propylalkohol
Propylenglykol
R Rapsolja
Rengörande ämnen
Resinoider
Ricinolja
Ringblomsextrakt

Ringblomsinfusion
Ringblomsolja
Ringblomstinktur
Risolja
Ros absolut
Rosendekokt

Rosenessens
Roseninfusion
Rosenolja
Rosenträessens
Rosenvatten
Rosmarinessens

Rosmarinextrakt
Rosmarininfusion
Rosmarintinktur
Röllekaessens
Röllekainfusion
Röllekatinktur

S

Safflowerolja
Saffranstinktur
Salicaldehyd
Salicylsyra
Salpeter
Salt
Salter
Salviaessens
Salviainfusion
Salviatinktur

Sandelträ,rött
Sandelträessens
Sandelträessens,australisk
Saponiner
Senapsessens
Senapstinktur
Sesamolja
Sheaolja
Sheasmör

Sibet och sibettinktur
Silkesprotein
Sockertensid
Soda
Sojaolja
Solrosolja
Sorbitol
Spriter
Stearin
Stearinsyra

Stearylalkohol
Stjärnanisessens
Storaxbalsam
Storaxresinoid
Styraxresinoid
Styvmorsviolinfusion
Stärkelse
Svartpepparessens
Svavel
Såpnejlikeinfusion

T Tagetesessens
Talg
Tallbarrsdekokt
Tallbarrsessens
Tallbarrsessens, berg
Tallbarrsessens,cembra
Tangerinessens
Tea treessens
Tea treessens, citron
Tensider
Tensider,anjonaktiva
Terpener
Terpentinessens
Terpineol
Timjaessens
Timjanessens, corido
Timjaninfusion

Tinkturer
Tiosol
Tistelolja
Titandioxid
Tjära
Tolubalsam
Tolubalsamresinoid
Tolubalsamtinktur
Tonkaresinoid

Tonkatinktur
Trietanolamin
Trollhasseldekokt
Trämosseresinoid
Tuberos absolut
Turkisk rödolja
Tussilagoinfusion
Tween 20-80
Tymol

U Ullfett Ultramarinblått    
V Valerianaessens
Valerianainfusion
Valklera
Vallörtsdekokt
Vallörtsinfusion
Vallörtsolja
Valnötsfärg
Valnötsolja
Valrav
Vanilj absolut
Vaniljolja
Vaniljtinktur
Vanillin
Vaselin
Vassla
Vatten
Vaxer
VE-fett
Vegetal
Vetegroddolja
Vetivertessens
Vinsyra
Vintergrönaessens
Vinäger
Viol absolut
Violtinktur
Vitaminer
Vitlöksessens
Växtsafter
X Xantangummi
     
Y Ylang-ylangessens
     
Z Zinkoxid
     
Å Åkerfräkeninfusion
     
Ä Älgörtsessens
Ättika
   
Ö
 
 

Sök
INCI-namn, E-nummer, CAS-nummer, farmakopénamn, svenska, engelska, franska och andra språk

© Shenet 1997 - 2013
Adress: http://www.shenet.se/ravaror/start.html
Datum: 2018 11 15 - Uppdaterad: 2009 11 29
Cookieinfo
Made with a Mac