Shenet
Växter Råvaror Recept Referens Sök Forum Kontakt Hem
Stärkelser och mjöler

Mandelkli


Moderväxt
Mandelträd (Prunus amygdalus)
CAS-nummer 90320-37-9
Prunus amygdalus dulcis seed meal ["the residue from the expression of oil from the dried ripe seeds"]
Förväxlingsrisk
Mandelmjöl

Tradition
Gammalt klassiskt hudrengöringsmedel.
Framställning
Mandelkli är det som blir kvar sedan mandlarna stötts och dragits ut med vatten, alltså det gamla sättet att göra mandelolja.
Beskrivning
Grovt pulver.
• Olösligt i allt (används i pulver) men kan slammas upp hjälpligt i vätskor.
Innehåll
Efter kallpressning innehåller kliet fortfarande ca 10 % mandelolja, efter varmpressning högst 5 %. 
Hållbarhet
Kan härskna.

Rengöringsmedel
I rengöringspulver för känslig hy. Har en svagt slipande verkan.
Kan blandas i tvålen för en lätt slipande effekt; 5-10 ml per 100 gram tvål.

Nätpublikationer: European Commission: CosIng: Cosmetic ingredients and substances (2009 10 01).

© Shenet 1997 - 2013
Adress: http://www.shenet.se/ravaror/mandelkli.html
Datum: 2018 08 22 - Uppdaterad: 2009 10 1
Cookieinfo
Made with a Mac